Apple iPhone 7 и iPhone 7 Plus вече са официално представени. Вижте ги и прочетете всичко за тях

iphone-7-was-released

Както всяка година, през септември, всички очакват да видят какъв смартфон са подготвили от Apple. Тази година датата е на представянето е 7-ми септември. На пресконференцията от Apple представиха Apple Watch Series 2 и iPhone 7 и iPhone 7 Plus, на които ще обърнем повече внимание по-долу.

iphone-7-new-design

Разбира се, ще започнем с дизайна, тъй като вероятно повечето потребтели се интересуват най-много точно от дизайна. Размерите на iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще бъдат същите като тези на iPhone 6S и iPhone 6S Plus. Както сме споменавали в предишни наши публикации, дизайнът на iPhone 7 се очакваше да бъде като този на iPhone 6S и това се оказа факт, със следните изключения:

– линиите на антената на гърба на телефона, за които Apple бяха критикувани в началото, вече са вградени в горния и долния ръб на телефона, както може да се види от снимките. Това прави дизайна на гърба на новото поколение iPhone по-изчистен.
– iPhone вече е водоустойчив и прахоустойчив, със сертификат IP67, което позволява потапяне на дълбочина от 1 метър за до 30 минути.
– iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се предлага в два нови цвята – Black и Jet Black. Модификацията Jet Black ще бъде с полирана, огледална повърхност. Двата смартфона на Apple ще се предлагат в следните цветове: Gold, Silver, Rose Gold, Black и Jet Black. Прави впечатление, че Space Grey е заменен с Black.

iphone-7-colors

Промяна е претърпял и Home бутона, който вече реагира на натиск с различна сила (подобно на 3D Touch) и може да вибрира в зависимост от натиска и менюто, в което се намирате.

От Apple са решили в новото поколение iPhone да премахнат 3.5 милиметровия аудио жак, който сме свикнали да виждаме във всички мобилни устройства. От тук нататък, слушалките ще се включват в Lightning конектора на телефона. Въпреки промяната, във всеки iPhone комплект ще бъде включен адаптер, който ще Ви позволи да включите стандартни 3.5мм слушалки във Вашия iPhone 7/7 Plus. Във всеки iPhone 7/7 Plus комплект ще бъдат включени EarPod слушалки с Lightning жак за свързване. Разбира се, с новия iPhone ще можете да използвате и безжични, Bluetooth слушалки.

През октомври ще видим и AirPod слушалки, които с едно натискане ще се свързват безжично с Вашия iPhone. Батерията им ще издържа 5 часа при слушане на музика, а кутийката им ще представлява зарядно с батерия, с която общо ще могат да издържат 24 часа. Обявената цена за AirPod слушалките е $159.

Apple iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще могат да възпроизвеждат стерео звук посредством два говорителя в долната част на телефона и един в горната (говорителя за телефонни разговори). Новата стерео конфигурация на говорителите ще даде по-качествен звук и два пъти по-силен звук спрямо възможностите на iPhone 6S.

iphone-7-stereo

Камерата на iPhone 7 ще бъде 12 мегапикселова, ще се състои от 6 лещи, с по-чувствителен сензор за светлина, което ще позволи по-добри снимки при слабо осветление. Самият сензор ще бъде 60% по-бърз и 30% по-ефективен от този на iPhone 6S. Камерата и на iPhone 7 и на 7 Plus ще имат оптична стабилизация на картината. Светкавицата вече ще има 4 LED светлини, вместо досегашните 2, което ще доведе до 50% повече светлина.

iphone-7-back-camera

Предната камера на iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще бъде  7 мегапикселова за разлика от досегашната 5 мегапикселова в iPhone 6S и iPhone 6S Plus. Предната камера ще има и автоматична стабилизация на картината.

Освен горепосоченото, iPhone 7 Plus ще има и втора 12 мегапикселова камера, която от Apple наричат Telephoto камера. Тя е не е широкоъгълна като другата и нейната задача ще бъде да позволи оптичен зуум за пръв път в мобилен телефон. Оптичният зуум ще бъде 2х, а чрез софтуерен зуум ще можете да стигнете до 10х. Двете камери на iPhone 7 Plus ще позволят и правенето на така популярните shadow depth of field снимки, при които имате фокусиран обект и нефокусиран фон.

iphone-7-back-dual-camera

В iPhone 7 и 7 Plus от Apple са приложили най-новия си чип A10 Fusion, който разполага с процесор с 4 ядра, който е с 40% по-бърз от A9 чипа. Две от ядрата са високопроизводителни и ще се използват при игри и тежки приложения, а другите две ядра ще бъдат с цел енергоспестяване и ще работят за да пестят батерията на Вашия телефон, тогава когато не Ви е необходима мощност. Телефонът сам ще преценява кога кои ядра да използва, така че телефонът да има максимална производителност когато е необходимо и дълъг живот на батерията. Ще видим и нов графичен процесор с 6 ядра, който ще бъде с 50% по-бърз от графичния процесор в A9 чипа и ще използва 2/3 от енергията, необходима на A9.

Според Apple, А10 Fusion е най-бързият чип поставян в смартфон някога, което ще отвори нови хоризонти за развитие за създателите на приложения и игри.

Въпреки по-голямата мощност на телефона, батерията на iPhone 7 ще издържа средно 2 часа повече от тази на iPhone 6S, а тази на iPhone 7 Plus ще издържа средно с 1 час от батерията на 6S Plus.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще запазаят своите Retina HD дисплеи, такива каквито ги познаваме от iPhone 6S и iPhone 6S Plus, като размери (4.7 и 5.5 инча) и гъстота на пикселите. Те ще могат да достигнат 25% по-висока яркост и ще могат да изобразяват по-широка гама цветове.

Цената на iPhone 7 ще бъде като тази на iPhone 6S и той ще се предлага във варианти с 32GB, 128GB и 256GB, с цени за Европа съответно €759, €869 и €979. iPhone 7 Plus също ще се предлага във версии с 32GB, 128GB и 256GB.

Предварителните поръчки на iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще започнат на 9-ти септември, а първите доставки ще бъдат на 16-ти септември.

Новата операционна система iOS 10 ще можем да инсталираме на 13-ти септември.

ios-10-on-september-13

Ако имате нужда от защита на Вашия iPhone, можете да разгледате и нашите най-нови, налични предложения за калъфи/панели за всички модели iPhone, като в зависимост от Вашия модел, можете да посетите следните линкове: iPhone 7iPhone 6/6SiPhone 6/6S PlusiPhone 5/5S/SEiPhone 5C и iPhone 4/4S.

Leave a comment below

comments