Apple iOS 10.3 е достъпен за изтегляне с една значима промяна – вижте каква е тя.

apple-ios-10.3-released

Apple пуснаха нова версия на тяхната операционна система – iOS 10.3. Версията вече е достъпна за изтегляне за iPhone и iPad устройствата, които поддържат iOS 10.

Някои от по-интересните нововъведения в iOS 10.3 са намиране на AirPods слушалките по системата “Find My iPhone” и издаване на звук, който да Ви помогне да ги откриете. Siri ще има нововъведения, като например възможност за извличане на информация от приложения на производителите на автомобили или проверка на сметки и плащането им чрез приложения, които поддържат тези функции. Обновено е менюто свързано с Вашето Apple ID – информация, настройки и свързани устройства. В Maps е добавена функция за търсене на паркиран автомобил.

Освен обичайните поправки, Apple iOS 10.3 съдържа и нещо ново, което от Apple не са обявили в кратката информация за обновлението. Те ще сменят файловата система на устройствата си с нова. Файловата система е начина, по който устройствата съхраняват информацията в паметта. Новата файлова система се казва Apple File System и заменя вече остарялата HFS+. Apple File System ще бъде обща за всички устройства с iOS, macOS, tvOS и watchOS. Новата файлова система е по-сигруна, по-добра и по-бърза и би трябвало да подобри работата на всички устройства, които ще се възползват от нея.

От Apple не са написали тази информация защото тази промяна, на практика, не касае потребителите и няма да промени начина, по който използват устройствата. Вашите файлове ще се прехвърлят автоматично от едната файлова система на другата, но все пак нашият съвет е да направите backup на Вашите файлове преди да направите обновлението, защото ако нещо се обърка при мигрирането от една файлова система на друга, има шанс да загубите Ваши лични файлове (снимки, видеа и др.).

Ако имате нужда от защита на Вашия iPhone, можете да разгледате и нашите налични предложения за калъфи/панели за iPhone, като в зависимост от Вашия модел, можете да посетите следните линкове: iPhone 7, iPhone 7 PlusiPhone 6/6SiPhone 6/6S PlusiPhone 5/5S/SEiPhone 5C и iPhone 4/4S.

Leave a comment below

comments