Представиха iOS 10 с нов Lock Screen, 3D Touch функции, подобрени известия и много други

ios-10-was-announced-with-new-features

Apple показаха следващото поколение на своята операционна система за смартфони. Apple iOS 10 ще се появи заедно с iPhone 7, вероятно през септември.

Както се очакваше, Apple представиха iOS 10 на WWDC 2016 конференцията в Сан Франциско и по-долу ще разгледаме някои от водещите нововъведения, които се очаква да видим през есента в новата операционна система за iPhone. Apple представят своята iOS 10 като най-напредналата операционна система в света.

Както знаем, от известно време Apple се опитват да намалят зависимостта на потребителите от услугите на мобилните оператори. Това започна с iMessage, което дава възможност за напълно безплатно изпращане на съобщение към друго устройство, което поддържа технологията. iMessage съобщение се изпраща точно, както стандартен SMS, което дава възможност за използване на функцията без всякакво допълнително усилие – iPhone сам разпознава на кой може да изпрати безплатен iMessage и го прави вместо Вас.

Ето и първата революционна новост, която са подготвили от Apple – от iOS 10 вече всички обаждания чрез популярните Skype, Facebook Messenger, Viber и Whatsapp ще се считат от операционната система на Apple като нормални гласови обаждания. Това ще улесни и опрости тяхното използване, и ще ги направи много по-популярни. Например, ако получите обаждане чрез Whatsapp, то ще се появи на Вашия Lock Screen и ще изглежда точно така, както изглежда едно нормално гласово обаждане в мобилната мрежа. Всички тези обаждания ще се отбелязват в приложението Phone, така както всички останали нормални гласови повиквания в мрежата на мобилния оператор. Нещо повече, Вие ще можете да определите кой Ваш контакт да бъде набиран приоритетно чрез Whatsapp, Skype, Facebook Messenger, Viber или нормално гласово обаждане. Това нововъведение е революционно в областта на смартфоните и ще позволи на потребителите да използват в по-малка степен услугите на мобилните оператори в полза на всички приложения, които дават възможност за безплатна IP телефония.

С iOS 10 ще видим нов Lock Screen, който ще ни показва известия, които ще носят повече информация за събитието, за което се отнасят, и ще бъдат по-полезни за потребителите. Новият Lock Screen ще даде повече възможности на всички потребители с iPhone модели, които поддържат 3D Touch технологията.

Очаква се в новия iOS да видим подобрен Siri, както и нов SDK, който да помогне на разработчиците на приложения да започнат да използват Siri по различни начини. Добавена ще бъде нова QuickType функция, която с помощтта на Siri, ще Ви помага да пишете по-бързо.

Нов дизайн и нови функции ще получат приложенията Maps и Apple Music. Maps вече ще дава информация за трафика по улиците и ще може да бъде използвана от инсталирани приложения. Apple Music ще има нов дизайн на всеки от табовете и ще предложи Lyrics към песните за всички, които искат да пеят докато слушат любимата си музика.

Приложението Phone ще получи някои подобрения в областта на сигурността. Промените ще засегнат начина, по който телефонът ще разпознава телефонните номера, които Ви търсят. Според Apple това е мярка срещу спам.

В Messages ще видим по-бърз достъп до камерата, предложения за emoji емотикони докато пишете, ръчно изписани текстови съобщения и рисунки в съобщения. Интересна, нова функция ще бъде и бързото преглеждане на уебсайт докато сте в съобщение, което съдържа линк. В случай че линкът е към Youtube, например, ще можем да видим и самия клип, без да напускаме Messages. Вече ще можете и да направите снимка директно от Messages и да я изпратите.

Memories ще бъде нововъведение в приложението Photos. Memories периодично ще ни припомня моменти от миналото, когато сме направили снимки. Приложението автоматично ще сканира Вашите снимки и ще открива важни моменти, хора и пътувания, които бихме искали да си припомним. Всичко това ще бъде реализирано в красива колекция, която ще можете да разглеждате когато пожелаете.

Това са част от нововъведенията, които ще видим в iOS 10. Очаквайте повече информация за най-новата операционна система на Apple.

Време е да отговорим на най-задавания въпрос… кои Apple устройства ще могат да инсталират iOS 10? Съвместимите устройства са iPhone 5/5C/5S/SE, iPhone 6/6S, iPhone 6/6S Plus, iPod Touch 6, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad Mini 2/3/4 и разбира се, всички следващи устройства, които ще обяви компанията от Купертино.

Ако имате нужда от защита на Вашия iPhone, можете да разгледате и нашите най-нови, налични предложения за калъфи/панели за всички модели iPhone, като в зависимост от Вашия модел, можете да посетите следните линкове: iPhone 6/6SiPhone 6/6S PlusiPhone 5/5S/SEiPhone 5C и iPhone 4/4S.

Leave a comment below

comments