6 неща, които iPhone не може да прави, а Android може

6-things-android-can-do

Всички знаем, че функциите, които са заложени в операционните системи iOS и Android до голяма степен се припокриват. Всички ежедневни действия, от които имаме нужда са възможни както на iOS така и на Android. Освен това приложенията, които се предлагат в App Store и Google Play се припокриват почти на 100%.

Приликите във функционалността са много, но в тази статия ще разгледаме 6 неща, които Вашият iPhone не може да прави, а с Android телефон от висок клас можете да правите.

1. Зареждане

Зареждането е най-големия плюс на Android телефоните. Samsung Galaxy S7 и Google Pixel могат да се зареждат много по-бързо от iPhone чрез своя USB-C порт.

За сравнение, 1950mAh батерията на iPhone 7 се зарежда от 0% от 100% за около 165 минути. Батерията на Samsung Galaxy S7 е с 50% по-голям капацитет – 3000mAh – и се зарежда само за 85 минути.

От Apple все още не са вложили в свое устройство и възможност за безжично зареждане, докато Samsung го предлагат във всички устройства от висок клас от Galaxy S6 насам.

Слуховете са, че ще видим безжично зареждане при следващото поколение iPhone, но тази информация не може да бъде потвърдена.

2. Изполване на допълнителна карта памет

Политиката на Apple е да предлагат всички свои iPad и iPhone устройства с фиксиран капацитет на паметта. Samsung Galaxy S7 позволява да използвате допълнителна карта памет, с която да разширите възможностите на Вашия телефон бързо и лесно, ако Ви се наложи.

3. Android дава възможност за работа с две SIM карти

Операционната система на Apple не позволява работа с две SIM карти и макар че това не е функционалност, от която имат нужда повечето потребители, все пак тя е удобна за хора, които имат служебен телефон или често пътуват в чужбина.

4. Не можете да смените броузъра по подразбиране

Въпреки че Safari е отличен браузър, все пак от Apple не са предвидили възможност да смените браузъра по подразбиране в iOS. Т.е. дори и да инсталирате Google Chrome, не можете да го направите браузър по подразбиране в iOS и всички линкове, които натискате от приложения, имейли и т.н. ще се зареждат в Safari.

Операционната система Android дава възможност да изберете предпочитан от Вас браузър и да го направите браузър по подразбиране, независимо кой е той.

5. Приложения на Google

Всички познаваме добре и използваме постоянно софтуер на Google – било то Google Translate, Gmail, Google Maps и т.н. Софтуерът на Google обикновено е най-добрият в своята област и интеграцията на този софтуер в Android е перфектно направена за най-удобна и бърза работа с него. Макар и не лоши, подобните приложения на Apple не могат да достигнат софтуера по отношение на функции и възможности.

6. Допълнителен жак за слушалки

При iPhone 7, 3.5 милиметровият аудио жак беше премахнат и телефонът разполага само с един порт, който служи за зареждане и за включване на слушалки.

Това представлява неудобство, тъй като често може да ни се случи да искаме да слушаме музика и да зареждаме телефона си едновременно. От Apple предлагат Bluetooth слушалки, с които да избегнем този проблем, но цената им от над 350 лева е изключително висока и не всеки би желал да отдели толкова пари за да слуша музика докато зарежда телефона си. На iPlace.bg предлагаме различни модели Bluetooth слушалки, които можете да разгледате ТУК.

За щастие, на пазара се предлагат и адаптери, с които можете едновременно да слушате музика и да зареждате телефона си и ако имате нужда от такъв, можете да разгледате нашето предложение ТУК.

Ако имате нужда от защита на Вашия iPhone, можете да разгледате и нашите налични предложения за калъфи/панели за iPhone, като в зависимост от Вашия модел, можете да посетите следните линкове: iPhone 7, iPhone 7 PlusiPhone 6/6SiPhone 6/6S PlusiPhone 5/5S/SEiPhone 5C и iPhone 4/4S.

Leave a comment below

comments