Самозапалванията на Galaxy Note 7 продължават. Провалът става все по-грандиозен

galaxy-note-7-manufactoring-was-halted

През последните няколко месеца, от обявяването на Galaxy Note 7 досега, станахме свидетели на невиждан провал на смартфон досега.

След представянето на Galaxy Note 7 от Samsung се радваха на голям интерес към техния смартфон от най-висок клас. За съжаление, обаче, проблемите с него започнаха още в самото начало. Още през първата седмица от старта на продажбите чухме за първите случаи на самозапалил се телефон в следствие на дефектна батерия. Докато в началото това изглеждаше като инцидентен случай, с течение на времето стана ясно, че Samsung имат истински технически проблем с Galaxy Note 7.

От корейския гигант обявиха, че ще заменят безплатно всички Galaxy Note 7 с нови, безопасни бройки. Процесът по замяната започна, но кошмарът за Samsung не спира до тук защото през последните две седмици станахме свидетели на нови самозапалвания на вече “безопасните” бройки.

galaxy-note-7-manufactoring-was-halted-2

Вече текат разследвания на комисиите по безопасност на САЩ, Китай, Южна Корея и др. и от Samsung са изразили готовност да съдействат по всякакъв начин на органите в съответните дъжави. Междувременно производството на Galaxy Note 7 е напълно преустановено до изясняване и отстраняване на истинските причини за самозапалванията на батериите на Samsung. Всички мобилни оператори, които предлагат Note 7 вече са изтеглили бройките от магазините си.

Днес от Samsung oбявяват, че молят клиентите си, от съображения за безопасност, да не използват повече своите Galaxy Note 7 и да ги върнат за пореден път.

Предстои да разберем какво ще се случи с Galaxy Note 7, а междувременно Samsung със сигурност ще загубят много лоялни клиенти, както и настоящи и бъдещи продажби на техни смартфони от цялата им гама.

Leave a comment below

comments