Безплатни игри за iOS/Android за 2015, които не са за изпускане

fav-games-2015

Телефоните ни отдавна се превърнаха в преносим Playstation и вероятно почти всеки сваля приложения, които да използва за удоволствие или за убиване на време.

Изборът на игра, на пръв поглед, изглежда лесен, но в действителност и App Store и Google Play са претъпкани със стотици хиляди игри и приложения, което прави избора почти невъзможен. Разбира се, по-голямата част от игрите не заслужават да им отделите дори минута от своето време, но сред всички тях има и истински шедьоври, на които задължително трябва да хвърлите едно око.

В тази статия ще Ви покажем едни от 5-те любими игри на нашия екип за изминалата 2015 година. Можете да прочетете повече за тях по-долу и да опитате тези, които Ви допаднат.

1. PAC-MAN 256 Endless Arcade Maze

По-възрастните от Вас помнят Pac-man и часовете, които са прекарали пред компютъра докато играят тази класика, която е създадена преди близо 30 години. Тук се намесват създателите на Crossy roads (заглавие, на което трябва да обърнете внимание ако все още не сте), които определено са се справили със задачата да създадат поредната зарибяваща игра.

Pac-man отново трябва да събира точки и черешки в лабирит, пазейки се от лошите, които го преследват за да му попречат. Освен това, създателите са направили промени, които ще оставим на Вас да откриете.

PAC-MAN 256 Endless Arcade Maze се схваща много бързо и лесно и е един отличен пример как една класика може да се възроди по един модерен и неповторим начин.

pacman_screenshots

2. Trials Frontier

Trials Frontier е една изключително добре направена игра от Ubisoft.  Играта е с интересен геймплей, отлично графично оформление и аудио.

В тази игра ще трябва да управлявате кросови мотори, с които да преминавате през различни, пресечени терени. Мисиите са интересни и разнообразни, а моторите могат да се сменят и да им купувате модули.

IMG_0292

3. 30-in-1 Toughest Game Ever 2

30-in1 Toughest Game Ever 2 е една много приятна компилация от 30 игри, с различна трудност, които Ви дават възможност да играете по много пъти за да подобрявате своите най-добри постижения.

Мини игрите са разнообразни, лесни за схващане и забавни, и Ви гарантират забавление с часове.

toughest_2_screenshots

4. Beneath the Lighthouse

Beneath the Lighthouse e една доста добре направена игра, с интересен и нестандартен замисъл. В графично отношение, създателите са решили да я направят в по-ретро стил, който определено е приятен.

Играта е лесна за схващане (въпреки че нивата не са никак лесни) и целта на играчите е да прекарат главния герой, който се търкаля под въздействието на гравитацията, през различни тунели, чрез въртене на всичко около него.

beneath_the_lighthouse_screenshots

5. Bаll King

Ball King е от онзи тип игри, които са толкова елементарни, но в същото време толкова зарибяващи. Целта на играта е да хвърлите баскетболна топка и да уцелите баскетболен кош, който се мести на различна позиция за всяко от хвърлянията. Играта е добре анимирана играфиката е в по-ретро стил.

ball_king_screenshots

6. Hearthstone – Heroes of Warcraft

Hearthstone – Heroes of Warcraft  е създадена от Blizzard и определено е едно от най-впечатляващите заглавия както в App Store, така и в Google Play. Нейните създатели са направили един истински шедьовър във всяко възможно отношение – замисъл, графика и музика.

Hearthstone е една от игрите, които могат да Ви задържат интереса към себе си в продължение на месеци и години. Hearthstone е игра на карти, с които Вие правите свои собствени тестета, с които се изправяте срещу други играчи, с техните тестета и всичко това е в борба за по-висок ранг, разбира се. Интересен елемент е, че можете да премерите сили и срещу Ваши приятели.

За съжаление Hearthstone е игра с по-сложен характер, по-трудна е за схващане и усвояване и поради това не би се харесала на всеки. Заглавието има над 30,000,000 играчи по света и предстои да разберете дали и Вие ще станете един от тях.

Вариантите са два – или ще изтриете играта в рамките на 15 минути или ще прекарате месеци наред с нея.

hearthstone_screenshot

Leave a comment below

comments