Най-новият смартфон на Samsung е тук, запознайте се с Galaxy S8 и S8+

galaxy-s8-is-here

Samsung официално представиха своите нови смартфони от висок клас – Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+. Това е първия смартфон от висок клас, който Samsung представя след пълния провал на Galaxy Note 7 (прочетете повече за провала на Note 7, ТУК). Този път, за да избегнат всякакви инциденти с батериите, при Galaxy S8 и S8+ от Samsung ще прилагат 8-точкова проверка на безопасността на батериите.

Дизайнът на Samsung Galaxy S8 и S8+ е идентичен и наистина впечатляващ, като дисплеят заема почти 100% от предната част на телефона. Телефонът отново е с рамка, изработена от алуминий, а гърбът и предната част на телефона са изработени от Gorilla Glass 5 стъкло. Телефонът е водо- и прахоустойчив със сертификат IP68. Цветовете, в които ще се предлага моделът ще бъдат Arctic Silver, Coral Blue, Black Sky, Orchid Grey и Maple Gold. Интересно е да се отбележи, че независимо от цвета на гърба, който ще си изберете, предната част на телефона е изпълнена в черен цвят.

galaxy-s8-front-back

Премахнат е един от задължителнтие елементи при всички поколения Galaxy S досега – елипсовидния бутон, но така или иначе това е цената за да имаме този голям дисплей. Въпреки това, Samsung са вградили бутон под дисплея, който реагира на натиск и може да бъде използван по предназначение. Сензорът за пръстови отпечатъци вече се намира на гърба на телефона, което може и да не е толкова удобно, но така или иначе Galaxy S8 ще разполага и със скенер на ириса и ще можете да изберете кой метод на отключване е най-удобен за Вас.

meet-galaxy-s8-front

От Samsung са решили, че този път няма да предложат версия на Galaxy S8, която да не е с извит дисплей. И Galaxy S8 и Galaxy S8+ са с извит дисплей. Единствената разлика между S8 и S8+ ще бъде размера на дисплея (5.8″ и 6.2″) и капацитета на батерията (3000mAh и 3500mAh).

galaxy-s8-front-screen

Ето и подробните характеристики на Samsung Galaxy S8 и S8+:

Дисплей: Super AMOLED, 2960×1440, с размери 5.8″ при Galaxy S8 и 6.2″ при Galaxy S8+
Процесор: 8-ядрен
Вградена памет: 64GB, с възможност за поставяне на MicroSD карта с капацитет до 256GB
Оперативна памет: 4GB RAM
Задна камера: 12 мегапикселова, с автоматичен фокус и възможност за заснемане на 2160p видео
Предна камера: 8 мегапикселова, с автоматичен фокус и възможност за заснемане на 1440p видео
Батерия: вградена, Li-Pol, с QuickCharge 2.0 и възможност за безжично зареждане. Капацитетът на батерията е 3000mAh при Galaxy S8 и 3500mAh при Galaxy S8+
Водоустойчивост: IP68
Операционна система: Android 7.0 Nougat

Задната камера на Galaxy S8 отново е 12 мегапикселова, каквато е и при Galaxy S7, но селфи камерата вече ще бъде 8 мегапиксела, което ни гарантира по-добри селфи снимки.

Слуховете, че Samsung ще последват Apple и ще премахнат 3.5 милиметровия аудио жак за слушалки, за радост не се сбъднаха. При порта за зареждане, обаче, има промяна и при Galaxy S8 и S8+ ще видим USB-C като порт за зареждане. Това е последното поколение USB порт и освен, че позволява по-бърз трансфер на данни, вече няма да има нужда да уцелите точната посока, за да включите кабела в телефона.

Във видеото по-долу можете да видите официалното видео представяне на Samsung Galaxy S8 и S8+:

 

Leave a comment below

comments