Какво знаем и какво да очакваме от iPhone 8? Може би цена от над 2000 лева?

rumors-iphone-8-3

Както обикновено, с наближаването на пролетта започва усилено да се говори за следващото поколение iPhone, като слуховете са много и най-различни. Време е да разгледаме някои от слуховете, които на пръв поглед изглеждат най-достоверни.

Започваме с датата на официалното представяне на новия iPhone и неговото име. Относно представянето не се очакват изненади и, макар че не може да се каже точната дата, почти сигурно е, че Apple няма да изневерят на традицията да представят новите си iPhone-и през септември. За името, обаче, слуховете говорят за прескачане на iPhone 7S и преминаване към iPhone 8. Затова в тази статия ще наричаме новото поколение – iPhone 8.

Друг възможен сценарий е, от Apple да представят iPhone 8, заедно с iPhone 7S. В този случай iPhone 7S ще предложи подобрения спрямо iPhone 7, ще запази същата цена, а iPhone 8 ще бъде изцяло нов продукт от по-висок клас, който ще бъде с очаквана цена от около или над $1000. Лично на нас, този сценарий ни се вижда най-правдоподобен, но предстои да разберем след 7 месеца.

rumors-iphone-8Слуховете относно дизайна са свързани с промени в материалите, от които е изработен iPhone 8, като е възможно да видим телефон, направен от стъкло в комбинация с неръждаема стомана. Възможно е гърбът на телефона да е изработен от стъкло, а ръбовете да бъдат изработени от неръждаема стомана. Предполага се, че размерите на iPhone 8 ще бъдат подобни на тези на iPhone 7.

Очакванията за дисплея са той да бъде между 5.2 и 5.8 инчов, да изпълва почти на 100% предната част на телефона, да има вграден бутон в себе си и най-после да се премине към OLED технологията.

Дълго време Apple бяха критикувани, че продължават да използват LCD технологията за своите дисплеи, вместо OLED, която може да изобразява по-тъмно черно и използва по-малко от батерията на телефона. При iPhone 8 се очаква OLED дисплеят да стане факт.

rumors-iphone-8-4В новото поколение iPhone е възможно да видим и безжично зареждане, каквото предлагат всички Android телефони от висок клас, но от Apple засега го използват единствено за своя Apple Watch. Може би е време и iPhone да може да се зарежда безжично.

Относно батерията и нейната издръжливост, Apple винаги са предпочитали да правят по-тънки и компактни телефони вместо да използват по-големи и тежки батерии. От iPhone 6 насам не сме виждали радикални промени при батериите, освен леки оптимизации при всяко от следващите поколения iPhone. Предполага се, че дизайнът на iPhone 8 ще позволи да се използва по-голяма батерия отколкото тези, които се използват при поколенията на iPhone 6/6S и iPhone 7.

Камерата на iPhone 8, разбира се, се очаква да бъде по-добра във всяко отношение от тази на iPhone 7. Слуховете сочат, че новата предна камера на iPhone 8 ще “вижда” в 3D и ще може да изчислява разстояния. Това ще позволи от Apple да направят функции по разпознаване на лице и зеница. Разработчиците на приложения пък ще имат цяла нова насока, в която да създават интересни приложения.

rumors-iphone-8-2Разбира се, всичко посочено по-горе е в сферата на слуховете и предположенията и следователно нищо не може да бъде прието като чиста монета. И все пак, твърде вероятно е в по-голяма или по-малка степен тези слухове да се окажат истина, така както това се случваше в предходни години. Предстои да разберем.

Ако имате нужда от защита на Вашия iPhone, можете да разгледате и нашите налични предложения за калъфи/панели за iPhone, като в зависимост от Вашия модел, можете да посетите следните линкове: iPhone 7, iPhone 7 PlusiPhone 6/6SiPhone 6/6S PlusiPhone 5/5S/SEiPhone 5C и iPhone 4/4S.

Leave a comment below

comments